Vlucht, aankomst en eerste dag - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van David Stap - WaarBenJij.nu Vlucht, aankomst en eerste dag - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van David Stap - WaarBenJij.nu

Vlucht, aankomst en eerste dag

Door: David

Blijf op de hoogte en volg David

22 Maart 2010 | Nepal, Kathmandu

Namaste!

Na iedereen op schiphol gedag te hebben gezegd, begon het dan toch echt. Wel even wennen zo in mijn eentje op de airport. Eerste vlucht naar London was natuurlijk zo voorbij, eer je bent opgestegen begint de landing alweer. Eenmaal aangekomen op London airport moest ik mezelf daar 4,5 uur vermaken. Dat is aardig gelukt, beetje rondgelopen, wat gegeten en wat gelezen. Toen begon de langste vlucht, naar Bahrein. Deze duurde 7,5 uur. Leuke mensen leren kennen aan boord, veel 'zakenmensen' die werken voor een oliebedrijf. Toen ik eenmaal was aangekomen op Bahrein eerst een ontbijtje gedaan met een medereiziger, die vervolgens moest haasten omdat hij anders zijn volgende vlucht zou missen. Daarna weer helemaal alleen dus, maar Bahrein was lachen. Leuk om de mensen daar te bekijken. ongeveer 4 uur later vertrok mijn laatste vlucht, naar Kathmandu.

Na een reis van iets meer dan 24 uur was ik dan eindelijk op mijn eindbestemming. Snel mijn vervoer, dat al op me stond te wachen, gevonden. De eerste nacht zou ik in een hotel verblijven. Wat een chaos op de weg! Iedereen toetert, het lijkt alsof alles door elkaar rijdt. Het was belachelijk druk op straat, de nacht voor mijn aankomst was er namelijk een belangrijk persoon (in de politiek volgens mij?) overleden, en hij lag nu in de tempel. Paar keer om moeten rijden maar uiteindelijk bij het hotel aangekomen.

Daar werd ik entoushiast ontvangen, en werd mij uitgelegd wat de bedoelingen van de komende dagen zijn. Op het moment ben ik met twee andere vrijwilligers, allebei vrouw en ze komen beide uit Engeland. 25 en 39 jaar oud, dus ik voel me wel een beetje jong. Verder geen problemen mee, leuke mensen. Dit zijn echter niet de mensen waarmee ik les ga geven, dus ik ben benieuwd...

Net de 'Monkey-temple' bezocht, erg indrukwekkend. Na een klim van 365 hoge treden (heel wat met die hete zon) bereik je de tempel. Uitzicht was mooi, we konden jammer genoeg niet zo ver kijken omdat het volgens onze gids bewolkt was (not). Volgens mij komt het door de luchtvervuiling hier, dit is namelijk erg te merken. Er hangt een soort smog boven de stad, en je voelt het in je keel. Veel mensen dragen daarom ook een maskertje.

Verder heb ik vandaag rondgelopen door Kathmandu, en een paar belangrijke pleinen bezocht. Erg leuk om te doen, veel mensen tonen oprechte belangstelling in wat je hier doet, en waar je vandaan komt.

Veel bedelende kindjes (please sir I don't have anything to eat), ik vind het moeilijk om nee te zeggen maar probeer het toch (meestal), anders blijf je geven.

Ik ben tot vier uur vrij, daarna gaan we naar het gastgezin, ben benieuwd.

Foto's uploaden gaat niet lukken nu, deze computer heeft geen cardreader. Ik moet anders even naar een USB-ding zoeken, komt goed. Als het internet meewerkt tenminste, want snel is anders...

Weer is prima, overdag lekker warm, veel zon. 's Avonds is het lekker koel. Toen ik aankwam was de stroom uitgevallen, na veel gedoe mijn zaklamp gevonden, die zal nog van pas komen hier. Ook overdag valt de stroom regelmatig uit, zou een beetje lullig zijn als dat nu gebeurt, kan ik weer overnieuw beginnen.

Dit was het voor nu, weet niet hoe het er voorstaat met internetverbinding in de buurt van mijn gastgezin, ik laat zo snel mogelijk weer wat van me horen.

Groetjes David

• 22 Maart 2010 - 09:57

Clemens:

Hoi David net je eerste reisverslag vanuit Kathmandu gelezen, volgens mij ga je er echt 6 weken van genieten!!
    Bevalt de Dal met Linzen?Fijn dat het allemaal zo goed gaat.
    liefs Clemens

• 22 Maart 2010 - 10:49

Clemens:

Hoi David
    Nog even een aanvulling:
    wij kunnen op deze site invullen dat we een mailtje willen ontvangen sls jij iets nieuws op de site hebt gezet.
    werkt prima!
    Hoef je dus niet elke keer een sms je te sturen , scheelt weer ( MAG WEL NATUURLIJK)
    Wat ik me ook nog afvraag is heb je mijn smsjes zaterdag en zondag wel ontvangen ? Anders weet ik dat dit niet werkt met T mobiel en stuur ik alles via de telefoon van mama.

Liefs Clemens

• 22 Maart 2010 - 10:55

Joke:

Hé David, net je eerste reisverslag gelezen en in gedachten zag ik de Monkey-temple weer voor mij. Veel plezier tijdens de introductie dagen. Liefs,Joke

• 22 Maart 2010 - 12:16

Heleen:

Hoi David, dat gaat snel, zo'n bericht. Je hebt al heel wat gedaan de eerste dag. Heel veel plezier en ik volg alles met spanning. Liefs, Heleen.

• 22 Maart 2010 - 17:45

Joeke:

zozo! wat een verhalen allemaal! je ziet wel dat je in het begin heel mooi aan het schrijven bent, maar daarna heel snel even zegt hoe het weer en alles is;) komt vast doordat je natuurlijk niet weet of de stroom gaat uitvallen of niet! gelukkig is de reis zonder toestanden verlopen! ik zat helemaal te denken, oké nu zit ie in londen te wachten, straks in bahrein.. hahah! dus ik dacht met je mee. mijn dagje was vandaag zwaar, echt zo'n maandag. maar echt super chill dat het lekker warm daar is bij jou! je moet je wel goed insmeren hea! vooral op je neus en je kuiten! haha, aah gossie. nee maar denk daar goed aan:P zit je trouwens nu in de bergen al? of komt dat nog? ik vind het echt super fijn om te lezen wat je allemaal uitspookt! haha, ik vroeg me af of ik je eigenlijk gewoon kon sms'n maar denk het niet hea? en anders ishet natuurlijk ook hardstikke duur! maar babe, ik ga er weer vandoor en hoop dat je weer snel iets leuks erop zet! wanneer begin je eigenlijk met les geven? ben benieuwd hoe die kindjes reageren op de spulletjes die je hebt meegenomen! hihi

dikke kussssss! XXX

Joek.

• 22 Maart 2010 - 20:17

Sacha:

dag David,

Daar zit je dan jongen! Wat een snelle beslisser ben jij en wat leuk dat je ons zo uitgebreid deelgenoot maakt van je belevenissen. Je doet super veel indrukken op in een land met zo´n heel andere cultuur dan die we in Nederland kennen. Deze ervaring kan je straks leuk met Joke en Clemens delen.
    Maar eerst genieten. Er zijn veel mensen die jaloers zijn op je, onder andere ik.

Geniet ervan, ik ga je volgen op je blog.

groetjes,

Sacha

• 22 Maart 2010 - 20:33

Thomas:

yo david!! had je blog al gelezen, kwam er net achter dat je er een reactie op kon gevenxD

echt super sick! ook al een ziek lange blog meteen, mooi dat de vlucht helemaal goed was gegaan! wanneer ga je eigenlijk beginnen met les geven?

nou hopelijk komt er weer snel een nieuwe blog met foto's!

groetjes thomas!!

ps.
    er stond zaterdag een biertje zonder eigenaar in de tap, want de eigenaar is naar nepal!

• 22 Maart 2010 - 22:05

Nienke:

Heee David,

Hahaha toen ik hoorde dat je 2 keer moest overstappen onderweg zag ik al helemaal voor me dat je sowieso je aansluiting(en) zou missen. Maar dat is gelukkig allemaal goed gegaan. Klinkt echt super leuk allemaal, ben heel jaloers. Míjn komende 6 weken bestaan alleen uit leren en examens... Ben benieuwd hoe het lesgeven wordt. Blijf veel schrijven!!

Xxxx Nienke

• 26 Maart 2010 - 22:16

Renée:

Ik vind het zielig dat je steeds onder een koude douche staat. HAHA.
    Ben benieuwd naar je werk daar (:

Liefs,
    xx